343 Cayro: Детска игра, Разделно събиране на боклук

343 Cayro: Детска игра, Разделно събиране на боклук

41.90 лв.
Производител:
Код на продукта: 343
Наличност: В наличност
Преглеждания 13

Описание на продукта

Детска игра, Разделно събиране на боклук

Забавна детска игра, а която Вашите деца ще разберат колко е важно да събират разделно отпадъците, как могат да опазят природата чиста и безопасна за живеене.

В играта "Разделно събиране на боклук" има един цветен тест, в който участниците бързо да рециклират различни отпадъчни предмети.

Ако спечелите теста, ще бъдете победители и в играта. Не забравяйте за петте цвята на околната среда и какво влагаме във всеки един от тях.

Играта съдържа:

* 82 карти с предмети за рециклиране;

* 5 тотема-кофи за боклук (зелена, синя, жълта, сива и кафява);

* кутия за поставяне на картите;

* 1 карта „Място за специални отпадъци“

Какво трябва да знаете преди да започнете да играете?

Тук можете да прочетете накратко в кой контейнер какъв боклук трябва да се събира:

Жълт контейнер: метални кутии, кенчета, Тетра Пак опаковки, пластмасови опаковки, като всяка от опаковките трябва да е напълно празна.

Син контейнер: картонени опаковки и всякакъв вид хартия, без да има хранителни отпадъци

Зелен контейнер: стъклени опаковки, бутилки, буркани без техните капаци, които обикновено са направени от друг материал;

Кафяв контейнер: органичен боклук, от храна, като обелки от плодове, кости от риба, растения, черупки от яйца, утайка от кафе; също така използвани салфетки и кухненска хартия;

Сив контейнер: всеки боклук, който не може да се рециклира в останалите контейнери и не е опасен за нашата планета;

Място за специални отпадъци: места, където можем да намерим безброй видове отпадъци. Те временно се събират и съхраняват отделно, защото или са много големи, или са опасни, ако се изхвърлят в останалите контейнери. Пример за такива отпадъци са: мебели, мобилни телефони, батерии, уреди.

Цел на играта: Бъдете най-бърз в рециклирането на Вашите отпадъци.

Подготовка за играта: Разбъркайте картите и ги поставете в кутията, сложете кутията до петте контейнера за боклук в центъра на игралното поле. Сложете картата „Място за специални отпадъци“ до тях. (фиг. 1)

Играчите се редуват като изваждат карта от кутията и я поставят на игралното поле, така че всички играчки да видят боклука, който трябва да бъде изхвърлен.

Първият играч, който успее да вземе правилния контейнер за този боклук, взема картата. За да разберете дали играчът е избрал правилния контейнер, обърнете картата и вижте кой цвят контейнер е там.

Ние също трябва да знаем, че има карти, които изобразяват боклуци, които не можем да изхвърлим в обикновените контейнери. Те следва да бъдат занесени до специално място, предназначено за тях. Всеки път, когато се появи някоя от тези карти, играчите не трябва да вземат контейнер, те трябва да изчакат няколко секунди ида обърнат картата, за да се уверят, че отпадъците наистина принадлежат към мястото за изхвърляне на специални отпадъци.

Всеки път, когато се появи някоя от тези карти, играчите не трябва да вземат контейнер. Като изчакат няколко секунди, те трябва да обърнат картата и да се уверят, че отпадъкът не трябва да се изхвърли в нито един от цветните контейнери.

Тази карта следва да бъде сложена на мястото за опасни отпадъци.

В случай, когато някой от играчите не избере правилния контейнер или избере контейнер, когато боклукът е опасен, той трябва да върне една от спечелените си карти и да я върне заедно с картата, изиграна по време на този рунд.

Когато някой от играчите спечели 10 карти, той печели играта.

Играта могат да играя 2-6 играча на възраст от 6  -99 години.

Приблизително времетраене на една игра: 15 мин.

  • Категория: Детски играчки
  • Марка: Cayro the games, Испания
  • Подходящ за деца над: 6+ години

Cayro the game е  испанска фирма с над 60 годишна история в производството на забавни игри за малки и големи.

Игрите са забавни, посвещавате се на нещо, което буди любопитството ви, правите различни открития и продължавате да опитвате нови неща. Игрите на Cayro the games са образователни и много увлекателни. С тях животът никога не може да бъде скучен. Игрите са с препоръчителна възраст от 0 до 99 години. Не е нужно да си дете, за да играеш, а играейки всеки човек продължава да носи детското в себе си.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha

Уважаеми клиенти,

За да пристигне вашата стока на точния адрес и в срок е необходимо да попълните коректно всички задължителни полета в регистрационната форма. Важно е да посочите мобилен телефон за да потвърдите поръчката си и в последствие куриера да се свърже с Вас. В деня на разноса ще получите SMS с номера на вашата товарителница, име и телефон на куриера, който ще ви достави пратката и стойността на наложения платеж.

Опции за доставка:

Доставката на стоките, които предлагаме се извършват от куриерски фирми Спиди ООД до всяка точка на страната. За поръчки направени до 15:00 часа срока за доставка е в рамките на следващия работен ден за населени места с офис на куриерите. За населени места обслужвани по график срока е до 3 работни дни. Поръчки след 15:00 часа се обслужват на следващия работен ден. Поръчките направени в петък можете да ги получите в събота от офис на Спиди или в понеделник  до ваш адрес.

Начинът за плащане:

Плащане в брой“ при доставка /с наложен платеж чрез Пощенски Паричен Превод/, като всички цени са крайни в Български лева с ДДС, без включена такса за доставка, която се начислява отделно, в зависимост от обема и килограмите на избраните от вас продукти.

Разписката за приет пощенски паричен превод (ППП), която ще ви бъде издадена от куриерите, замества касова бележка и може да удостовери направената покупка, съгласно Наредба номер Н-18 от 2006 г, чл. 3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби. Запазете документа удостоверяващ плащането, защото той ви е необходим в случай на отказ от поръчката или рекламация.

За поръчка направена над 100 лв, доставката е безплатна до офис на СПИДИ.

Приятно пазаруване!